Matrijs

En nog een WordPress site

Thermosfles

Een thermosfles (ook: thermoskan of kortweg thermos) bestaat uit een cilindervormig voorwerp, waarbinnen een tweede fles zit. Tussen de buitenwand en de binnenwand is een luchtledige ruimte, zodat warmteoverdracht via geleiding en convectie onmogelijk is. Verdere warmteoverdracht door straling wordt beperkt door het gebruik van spiegelende oppervlakken. Hierdoor is het mogelijk om zowel warme als koude vloeistoffen lang op dezelfde temperatuur te houden.

Deze flessen bestaan uit een buitenfles van kunststof en een binnenfles van glas. Tegenwoordig bestaan thermosflessen meestal geheel uit metaal, dat wil zeggen de buiten- en binnenfles zijn beide van metaal. Alleen de afsluitende doppen zijn nog van kunststof.

Digitale Thermometer voor wijn

Digitale thermometer voor wijn. Roestvrij staal en ABS. Voor flessen tussen ø65-80 mm. Inclusief LR1130 batterij. 75 x 80 x 40 mm

Een thermometer is een meetinstrument dat gebruikt wordt om temperaturen te meten.

 

Gom

Een gum (meestal: gummetje en ook gom, vlakgom of stuf) is een hulpmiddel van rubber of kunststof om lijnen of teksten te verwijderen die met potlood of vulpotlood zijn gemaakt. Voor het verwijderen van inkt is een hardere gum nodig dan voor het verwijderen van potloodstrepen. Deze gum heeft vaak een licht schurende werking.

Bij het gebruik van gum ontstaan korreltjes die de gebruiker kan wegvegen of -blazen. Als een gum vaak gebruikt is kan er grafiet op het oppervlak achterblijven, dat bij hernieuwd gebruik lelijke vlekken op het papier kan achterlaten, het is hierom altijd raadzaam om voor het gebruik eerst een paar maal te gummen op een niet-waardevol oppervlak. Wanneer een gum is verdroogd kan men het beter niet gebruiken, want het kan gemakkelijk verbrokkelen en hij kan strepen achterlaten.

In 1770 ontdekte de Britse chemicus Joseph Priestley per ongeluk dat potloodstrepen konden worden verwijderd door eroverheen te wrijven met een stukje rubber. Kleine stukjes rubber werden vanaf dat moment verkocht als gum.

Gum wordt in vele soorten en maten verkocht. Van rechthoekige blokjes, ronde schijfjes, ruitvormige strippen tot ronde staafjes (voor in vulpotloden) en allerlei fantasievormen, zoals een pinda. Gum bevindt zich ook vaak aan een uiteinde van een potlood, hieraan verbonden door een buisje van metaal. Voor professionele toepassingen, zoals op tekenkamers of voor kunstenaars, bestaan er speciale gumsoorten voor uiteenlopende potloodhardheden, vaak met onderscheidende kleuren.

Bicolor strandbal Oldenburg

Een strandbal is een grote opblaasbare bal die gebruikt wordt in diverse recreatieve spelen en activiteiten, oorspronkelijk bedoeld voor op het strand.

De strandbal is uitgevonden door Jonathon DeLonge in 1938 in Californië. Door de grootte en het lage gewicht van de strandbal is deze ideaal voor allerlei weinig vermoeiende spelletjes op hete dagen. Een nadeel is dat de bal snel van koers wijzigt bij een windvlaagje en moeilijk te sturen is (bijvoorbeeld bij volleybal-achtige spelletjes).

Strandballen zijn er in verschillende maten en ontwerpen. Het bekendste is de wat grotere strandbal met afwisselend gekleurde en witte strepen. Veel bedrijven zien in de strandbal een handig hulpmiddel voor reclame.

Contigo Shake & Go

Slijtvaste beker van helder BPA-vrij Tritan. Met draaglus, ruime opening en stevige schroefdop voor lekvrij shaken. Sportdranken mixen zonder klontjes? Dan is deze beker ideaal dankzij de speciale shakerbal en het ronde bodemdesign. Maataanduiding in ml/oz. Met afneembaar compartiment voor het bewaren van proteïnepoeder en een aparte inlage voor het bewaren van tabletten. Vaatwasmachinebestendig. Incl. gebruiksaanwijzing. Inhoud 650 ml.Contigo® Dé uitblinker in kwaliteit, vormgeving en technologie. Direct herkenbaar aan de strakke en stijlvolle vormgeving, stevig en sterk. De innovatieve Contigo® waterflessen en drinkbekers zijn geurloos, smaakvrij en BPA-vrij. De drinkflessen zijn gegarandeerd 100% lekvrij, dus overal en altijd te gebruiken. Ga voor een duurzame promotie met onze allerbeste favorieten!

Parasol Oderberg

Deze parasols zitten per stuk verpakt in een doorzichtige draagtas met een draagriem. Deze hebben we ook nog in meerdere kleuren en zijn ook snel te leveren.

 

Beachtennis Strandspel

Sportieve strandset: 2 houten rackets en een rubber balletje.

Maxema Balpen

Een pen is een schrijfinstrument waarmee men inkt op een oppervlak (normaliter papier) aanbrengt.

De schrijfpen is meestal zo ontworpen dat die goed in de hand ligt. Pennen worden geleverd met verschillende kleuren inkt. De meest voorkomende kleur is donkerblauw, maar pennen in rood, zwart en groen zijn ook gangbaar. Er zijn vele verschillende typen pennen, zoals een balpen, vulpen, fineliner, gelpen, marker en technische tekenpen. Ook zijn er pennen met uitwisbare inkt, gewoonlijk ballpoints met speciale vulling. Verder kunnen er snufjes in een pen zitten zoals een laserpointer of zakmes.

Aqua drinkfles

Aqua drinkfles. Drinkfles met schroefdop. Opening geschikt om ijsblokjes toe te voegen. Trendy kleuren. Gemaakt van stevig vlek- en geur resistent duurzaam BPA-free Eastman Tritan™ materiaal. Inhoud 685 ml. BPA-vrij Eastman Tritan™ materiaal.

Polyester Cap

Een pet is een hoofddeksel waarbij zich alleen aan de voorkant een klep bevindt. De pet bevindt zich qua vorm dus tussen de muts (geen klep) en een hoed (een klep rondom). Een uitzondering is wel de pet van Sherlock Holmes, die volgens vele illustratoren en films twee kleppen bezat, een aan de voorzijde en een aan de achterzijde. Vaak ook nog met twee oorkleppen aan de zijkanten. Ook de typische matrozenpet heeft geen klep, maar daarentegen een afhangend lintje aan de achterzijde.

De boerenpet of klak is van oorsprong een kledingstuk dat vooral door kinderen en arbeiders werd gedragen. De uitdrukking Jan met de pet verwijst dan ook naar iemand uit deze sociale klasse, later meer op de ‘gewone man’.

Over het algemeen dragen boeren een Engelse geruite boerenpet. Bij veel klederdrachten dragen de mannen echter een typische zwarte pet.

De ‘moderne pet’ is een tijd uit het straatbeeld verdwenen, hoewel hij hier en daar weer als accessoire in de mode opduikt. Tegenwoordig ziet men wel veel honkbalpetten, die soms ook binnenshuis worden gedragen.

« Oudere berichten

© 2019 Matrijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑